Mijn Implantaat

De kosten van een
implantaatbehandeling

Een tandimplantaatbehandeling kan een flinke investering zijn, maar het kan ook een waardevolle investering zijn in jouw mondgezondheid en levenskwaliteit. De kosten van een implantaatbehandeling zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal benodigde implantaten, het type zorgverlener dat de behandeling uitvoert en de complexiteit van de behandeling.

Hoewel een implantaatbehandeling op korte termijn duurder kan zijn dan bijvoorbeeld een brug of een kunstgebit, biedt het op lange termijn wel voordelen. Een implantaat gaat namelijk langer mee dan een brug of een kunstgebit en kan de omliggende tanden en kiezen beter beschermen. Bovendien is het comfort van een implantaat vaak beter dan dat van een brug of kunstgebit, waardoor je beter kunt kauwen en spreken.

Wat vergoed de verzekering?

Een kroon of brug op implantaten wordt normaliter niet vergoed door de basisverzekering. In sommige gevallen wordt een deel van de kosten wél vergoed door de zorgverzekeraar. De exacte vergoeding hangt af van de voorwaarden en het pakket van jouw zorgverzekering. Het is daarom verstandig om vooraf te informeren bij jouw zorgverzekeraar of de behandeling (gedeeltelijk) vergoed wordt.