Mijn Implantaat

Waarom een
tandimplantaat?

Het verlies of ontbreken van een tand of kies, of meerdere tanden/kiezen is voor veel mensen de aanleiding voor een tandimplantaatbehandeling. Bij het ontbreken van een tand(wortel) kunnen omliggende tanden scheef gaan staan. Daarnaast kan het ook leiden tot problemen met het tandvlees en het kaakgewricht. Problemen met het kaakgewricht kunnen er daaropvolgend voor zorgen dat de kaak slinkt en dus een ander uiterlijk geven. Met een tandimplantaat kan dit voorkomen worden.

Implantaat als oplossing

Het ontbreken van één of meerdere tanden of kiezen kan leiden tot diverse problemen, zowel functioneel als met het uiterlijk (esthetisch). Het kan ervoor zorgen dat omliggende tanden scheef gaan staan en kan problemen veroorzaken met het tandvlees en het kaakgewricht. Dit kan op zijn beurt leiden tot slinken van het kaakbot en verandering in het uiterlijk van het gezicht. Met een tandimplantaat kan dit voorkomen worden.

Het gemis van tanden of kiezen kan leiden tot diverse problemen, waaronder problemen bij het vastzetten van een tandprothese en kauw- en spraakproblemen. Gelukkig kan een tandimplantaat deze problemen oplossen. Een tandimplantaat kan ook uit esthetisch oogpunt gekozen worden. Wanneer er een tand mist op een goed zichtbare plek in het gebit, kan een tandimplantaat in combinatie met een kroon een esthetische oplossing bieden. Bovendien kan het kiezen voor een tandimplantaat helpen bij het behouden van zoveel mogelijk natuurlijk kaakbot.

Lees meer over implantaatoplossingen:

Implantaat als basis voor een kroon

Een tandimplantaat kan dienen als basis voor een kroon, ook wel bekend als implantaatkroon of kroon op implantaat.
Meer informatie over kronen   >

Implantaat als basis voor een klikgebit

Een mogelijk doel van tandimplantaten is het bieden van een stevige basis voor een kunstgebit, ook wel bekend als een klikgebit of overkappingsprothese.
Meer informatie over klikgebitten   >

Implantaat als basis voor een brug

Implantaten bieden een stevige basis voor het plaatsen van een brug in het geval dat meerdere tanden ontbreken.
Meer informatie over bruggen   >