Mijn Implantaat

Welke alternatieven zijn er voor een implantaatbehandeling?

Er zijn verschillende alternatieven voor een implantaatbehandeling, afhankelijk van de specifieke situatie van de patiënt en de reden voor het verlies van tanden of kiezen. Enkele van de meest voorkomende alternatieven zijn:

  1. Bruggen – Een brug is een prothetische tand of set tanden die verankerd is aan de aangrenzende tanden. Dit is een goede optie voor mensen met één of meer ontbrekende tanden die nog steeds gezonde tanden hebben om de brug aan vast te maken.
  2. Gedeeltelijke gebitsprotheses – Een gedeeltelijke gebitsprothese is een verwijderbaar kunstgebit dat ontbrekende tanden vervangt en in de mond wordt gehouden door middel van clips of ankers. Dit is een goede optie voor mensen die meerdere tanden missen.
  3. Volledige gebitsprotheses – Een volledige gebitsprothese is een verwijderbaar kunstgebit dat alle tanden in de boven- en/of onderkaak vervangt. Deze wordt niet vastgemaakt op implantaten, zoals bij een klikgebit.
Let op: deze informatie is een richtlijn. Het is belangrijk om met een tandarts of kaakchirurg te spreken over de beschikbare alternatieven en de beste optie voor de specifieke situatie van de patiënt te bepalen.