Mijn Implantaat

Wat zijn de voorwaarden van een implantaatbehandeling?

Om in aanmerking te komen voor een tandimplantaatbehandeling zijn er een aantal voorwaarden waaraan moet worden voldaan.

Voldoende bot

Ten eerste is het belangrijk dat er voldoende botdichtheid en botvolume in het kaakbot aanwezig zijn om het implantaat te kunnen ondersteunen. Indien dit niet het geval is, kan er eventueel een botopbouwprocedure worden uitgevoerd om het kaakbot te versterken.

Mondgezondheid

Een goede mondgezondheid is belangrijk voor een succesvolle tandimplantaatbehandeling. Eventuele tandvleesontstekingen of andere mondproblemen dienen eerst te worden behandeld voordat er een tandimplantaat kan worden geplaatst.

icon3

Niet roken

Als je rookt is het aan te raden hiermee te stoppen dan wel fors te minderen. Roken is slecht voor de wondgenezing en vergroot de kans op het niet vastgroeien van een implantaat, waardoor het moet worden verwijderd.

Gezondheid en medicijngebruik

Ook het algemene gezondheidsniveau van de patiënt is van belang. Patiënten met bepaalde aandoeningen, zoals diabetes of hart- en vaatziekten, moeten mogelijk eerst overleggen met hun behandelend arts voordat er een tandimplantaat behandeling kan plaatsvinden. Het gebruik van medicijnen en het gevolg daarvan wordt uitgebreid besproken met je behandelaar.

Leeftijd

Om voor een implantaatbehandeling in aanmerking te komen moet je minimaal 18 jaar zijn. Bij bepaalde implantaatbehandelingen is de minimale leeftijd 21 jaar. Jouw behandelaar kan hier meer over vertellen.