Mijn Implantaat

Herstel na implantaatbehandeling

Een succesvolle implantaatbehandeling vereist een goede nazorg. Voor het stevig vastgroeien van het implantaat het implantaat, is een hersteltijd tussen de 6 weken en enkele maanden. Om dit zo goed mogelijk te waarborgen is het belangrijk een aantal adviezen tot je te nemen. Deze adviezen bevorderen het herstel en zijn belangrijk om het implantaat goed te laten genezen.

Nazorg en adviezen

Het is belangrijk om de eerste 24 uur na de behandeling rust te houden en zo min mogelijk te spoelen. Vermijd ook het drinken van warme dranken en alcohol. Daarnaast wordt geadviseerd om de eerste paar dagen zware inspanningen te voorkomen, zoals fanatiek sporten of zwaar tillen.

Het is belangrijk om de mondhygiëne en poetsinstructies op te volgen welke door de behandelaar zijn gegeven. Het blijven reinigen van de tanden, kiezen en het tandvlees met een tandenborstel, tandpasta, rager en/of flosdraad is hierbij leidend. Hierin zal jouw behandelaar je adviseren.

Tijdens de eerste week na de behandeling is het belangrijk om voorzichtig te zijn met eten en het kauwen van voedsel. Vermijd hard of plakkerig voedsel en beperk het eten van warm voedsel en dranken.

Roken na de implantaatbehandeling vertraagt het genezingsproces en kan zelfs leiden tot complicaties. Als je rookt is het aan te raden hiermee te stoppen. 

Na de behandeling zal jouw behandelaar regelmatige controleafspraken plannen om het genezingsproces van het implantaat te controleren. Tijdens deze afspraken zal de behandelaar ook eventuele complicaties opsporen en helpen met de juiste mondverzorging.

Video: advies en nazorg

Tandarts-implantoloog Nurcan vertelt in deze video over adviezen voor
na de behandeling en hoe jouw implantaat het beste geneest.